Zbog čega koristiti maskice za mobitel?

Zbog čega koristiti maskice za mobitel?
31 listopada 18:41 2019

U današnjem svijetu mobiteli koštaju nekoliko tisuća kuna, a osim toga zbog povećih dimenzija i ekrana veoma su laka meta za raznorazna oštećenja. Upravo zbog toga bitno ih je zaštititi! Od samog nošenja u džepu sa drugim stvarima koje ga mogu oštetiti (ključevi, upaljač…), mobitel veoma lako može ispasti iz ruke. Da biste mobitel zaštitili od uništenja prilikom padova neophodno je koristiti maskice za mobitel. U današnjem tekstu saznajte koje to vrste maskica razlikujemo, te koje su najpopularniji oblik zaštite.

Vrste maskica za mobitel

Kod maskica za mobitele najpoznatije 3 vrste koje razlikujemo su silikonske maskice, preklopne markice i kožne maskice. Uz to razlikujemo i one manje popularne maskice koje su otporne baš na sve padove i vodu, no one su glomazne i zbog toga ih koriste samo oni kojima je mobitel često izložen opasnostima, poput radnika.

  • Silikonske maskice za mobitel

Silikonske maskice su najpopularnije i ujedno najjeftinije maskice za mobitel. Glavna stvar koja im je pomogla u popularnosti je što ne otežavaju korištenje, te gotovo da ne utiču na izgled mobitela. Osim toga silikon odlično apsorbira pad i sprječava oštećenja kod mobitela uzrokovana udarcem. Kao negativnu stranu ovih maskica moramo navesti da ne pružaju nikakvu zaštitu za ekran, pa biste uz njih trebali koristiti i zaštitno staklo ili foliju za ekran.

  • Preklopne maskice za mobitel

Drugi najpopularniji oblik zaštite za mobitele su preklopne maskice. One su odlična zaštita iz razloga što štite cijeli mobitel, od ekrana do kućišta, ali malo su nezgodne za korištenje. Prilikom korištenja mobitela potrebno je otklopiti maskicu kako bi ekran bio slobodan, no onda maskica prekriva stražnju kameru i tijekom slikanja potrebno je uz mobitel držati i maskicu otvorenom do pola kako bi kamera mogla slikati. Osim toga, ove maskice pružaju nešto slabiju zaštitu od silikonskih kod padova, te se zbog toga što su plastične mogu razbiti.

  • Kožne maskice za mobitel

Kožne maskice za mobitel najčešće su preklopne, a mogu biti i kožna futrola. Zbog svoje skupe cijene, te otežanog korištenja (pogotovo kod futrole gdje se kod svakog korištenja mob mora vaditi i futrola držati u ruci do ponovnog spremanja) ove maskice nisu previše popularne na tržištu. Najpopularnije su kod starije populacije koja i dalje kožu smatra pokazateljem klase i luksuza.

Tehnologija se neprestano razvija, prilagođava i poboljšava, pa je često teško držati korak s najnovijim dostignućima. Ali ponekad je bolje da ne budete u toku. Pogotovo kada su u pitanju Marc Teyssier iz tvrtke Telecom Paris u Francuskoj i njegovi kolege, koji su osmislili umjetnu kožu za interaktivne uređaje koji reagiraju na vaš dodir.

Koju maskicu za mobitel kupiti?

Po nama najbolji izbor maskice za mobitel je silikonska maskica u kombinaciji sa dodatnim zaštitnim staklom za ekran. Osim toga što je najjeftinija, ova maskica pruža odličnu zaštitu mobitela kod padova i neće se razbiti u slučaju pada (kao što se može plastična). Imajte na umu da prozirni silikon s vremenom požuti, pa prilikom kupnje birajte maskice u boji, koje će vam puno dulje trajati.

napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar