Xiaomi najavio dolazak uređaja s 108 MP kamerom

Xiaomi najavio dolazak uređaja s 108 MP kamerom
08 kolovoza 17:01 2019

Fotografije su danas najvažnija stvar na koju ljudi obraćaju pažnju prilikom kupnje novog uređaja, jer svi noviji modeli su dovoljno jaki da sav ostali posao obavljaju fluidno bez poteškoća pri radu. Huawei je prije dvije godine modelom Huawei P20 Pro podignuo ljestvicu kamera mobitela i bio je to prvi model s tri stražnje kamere. Ove godine je Huawei izbacio P30 Pro s kojim je još više podigao ljestvicu, a Xiaomi je odlučio konkurirati sljedećem modelu Huaweija i najavio kameru od 108 MP u novom uređaju. Malo više o prošlosti Xiaomija, te kako su uspjeli osvojiti tržište i novim modelima sa 64 i 108 megapikselnim kamerama pročitajte u nastavku teksta.

Povijest Xiaomija

Kineska elektronička kompanija osnovana 2010. godine Xiaomi, već je nekoliko godina u samom vrhu proizvođača različitih elektroničkih gadgeta. Xiaomi se bavi izradom mobitela, aplikacija, laptopa, torbi, trimera, slušalica, televizija, tenisica, fitnes narukvica i raznih drugih produkata, te je rangiran na 468. mjestu Fortune Global 500 liste za 2019. On je ujedno i najmlađa kompanija koja se je našla na toj listi.

Kompanija je nakon što je osnovana prvi mobitel izbacila u kolovozu 2011. godine i od tada je nevjerojatnom brzinom osvojila market mobitela u Kini, te je u 2014. godini postala najveća kompanija za mobitele u Kini. Xiaomi je trenutno četvrti najveći proizvođač mobitela, s time da je prvi u Kini i drugi u Indiji.

Xiaomi sa 108 MP kamerom

Bitka s proizvođačima mobitela i stvaranjem što jače kamere nastavlja se i u 2019. godini. Prema nekim izvorima Xiaomi bi do kraja ove godine trebao izbaciti prvi mobitel s čak 108 MP kamerom. U svojoj ponudi Xiaomi već ima mobitel s 48 MP kamerom, a kako vrijeme do predstavljanja novog modela teče najavljen je i Samsung ISOCELL GW1 senzor kamere od 64 MP u novom modelu.

Glavni dopredsjednik tvrtke na Twitteru je objavio još jedno iznenađenje, a to je slika novog Xiaomi uređaja s kamerom rezolucije 12032 x 9024 piksela, tj. 108,000,000 piksela. Prema svemu sudeći, ta kamera trebala bi biti ugrađena u Xiaomi Mi Mix 4 model, a hoće li to uistinu biti tako saznat ćemo uskoro. Što veći senzor ima kamera, to će više svjetla uhvatiti na fotografiji i fotografije će imati više detalja.

Krajem godine Xiaomi bi trebao službeno predstaviti nove uređaje, a hoće li oni uistinu doći sa 64 MP i 108 MP kamerama ostaje nam vidjeti. Ono što je sigurno je da kamere napreduju iz godine u godinu i da će kad tad doseći tu rezoluciju.

napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar