Vivo najavljuje punu bateriju za samo 13 minuta?!

Vivo najavljuje punu bateriju za samo 13 minuta?!
23 lipnja 13:41 2019

Ukoliko ne možete povećati kapacitet, možete osigurati brže punjenje. Upravo ovom niti se je vodio Vivo koji najavljuje svoju FlashCharge tehnologiju brzog punjenja baterije za mobitele snage 120W. Prema svemu sudeći novi Vivo mobiteli trebali bi se puniti za svega nekoliko minuta, no hoće li sve ovo osigurati sigurnost i ne uništavati bateriju nismo sasvim sigurni.

Bratska firma Oppo-a i OnePlus-a koji su također pod istim krovom BBK Electronic tvrtke, Vivo, objavio je da uskoro očekujemo ovu tehnologiju. Prema tvrdnjama, nova tehnologija moći će napuniti bateriju od 4000 mAh za 13 minuta. Da stvar bude bolja, ukoliko ste u totalnoj žurbi i nemate više od 5 minuta vremena, ne brinite. S FlashCharge tehnologijom vaš novi Vivo mobitel biti će za 5 minuta napunjen do 50%. Ovo sve zvuči pomalo lud, no budući da je Vivo ovo najavio znači da su već neka testiranja obavljena i da ova tehnologija uskoro postaje stvarnost…

FlashCharge Vivo tehnologija brzog punjenja baterije trebala bi biti predstavljena u Šangaju na MWC-u ove godine, no kada će biti implementirana u uređaje nismo sigurni. Trenutno su snage punjenja baterije 50W i prednjači Oppo, no i Huawei je uskoro najavio da će prvi mobitel s 55W snagom punjenja baterije uskoro ugledati svjetlo dana.

Do sada osim Oppo punjača Huawei prednjači s P30 Pro i Mate 20 Pro modelima s 40W snage brzog punjenja, te OnePlus 7 Pro s 30W. Samsungovi punjači idu do 25W, a Apple nažalost ne prati trendove tehnologije i posebno kasni za ostalim brendovima, što je pomalo tragično s obzirom na cijene njihovih uređaja.

Prema svemu sudeći što se brže puni baterija to joj je rok trajanja kraći, no ne sumnjamo da će prije puštanja u prodaju Vivo detaljno analizirati i testirati ovo punjenje, kako bi izbjegao neke neugodnosti poput pucanja baterije ili brzog kvarenja.

napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar