Što nam donosi Samsung S10?

Što nam donosi Samsung S10?
25 siječnja 00:35 2019

Iznimne performanse Samsungovih mobitela i lakoća rukovanja odavno su Samsung Galaxy mobitele postavile na vrh liste najpoželjnijih mobitela po ocjenama korisnika. Iznimka neće biti niti novi Samsung S10, mobitel čije se karakteristike i mogućnosti drže u tajnosti do njegovog svečanog predstavljanja.

No, neki detalji o ovom iščekivanom mobitelu su već dospjeli u javnost pa je vrijeme da vam otkrijemo što nam može donijeti novi Samsung S10.

Jubilarni deseti Galaxy model ima hrpu noviteta

Jedna od pouzdanijih informacija vezana uz novi Samsung Galaxy S10 jest da će se pojaviti u tri modela: manji Galaxy S10 Lite, klasični Galaxy S10 i veći Galaxy S10+. Glavna karakteristika svih mobitela je da će imati Super AMOLED zaslone i da će svi imati smanjen gornji i donji rub kućišta, s prednjom kamerom u kutu zaslona.

Pretpostavlja se da će Galaxy S10 i S10 Lite imati dvostruku kameru na poleđini, a  S10+ čak trostruku. Sva tri mobitela imat će isti procesor: Exynosom 9820, dok će u Americi za to biti zadužen Snapdragon 855.

Kombinacije radne memorije i spremišne memorije su za sada neotkrivene, ali se pretpostavlja da će biti više varijanti, a čak se i nagađa da će postojati verzija i do 1 TB. Najvjerojatnija solucija je Samsung S10 u varijantama od 6 ili 8 GB RAM-a, i s internom memorijom od 128, 256 ili 512 GB.

Prekrasne fotografije uz čak tri kamere

Sva tri modela trebala bi imati ultraširokokutnu kameru od čak 16 MP, koja neće biti optički stabilizirana, ali glavna kamera od 12 MP sigurno hoće. Samsung Galaxy S10+ bi trebala krasiti i telefoto kamera koja će služiti za uvećanje koje obična kamera ne može pružiti.

Novost kod S10 modela će biti i “Bright night” mogućnost snimanja, varijanta za koju se vjeruje da donosi mogućnost okidanja više fotografija kako bi dobili vrhunsku fotografiju.

Baterija mobitela bit će u skladu s njegovim zahtjevima: što jači mobitel, jača je i baterija. Tako je za Samsung Galaxy Lite model namijenjena baterija od 3100 mAh, za Galaxy S10 3500 mAh dok je za najveći S10+ potrebna baterija od 4000 mAh.

   Šuškanja o Samsungovom savitljivom modelu čine se istinitima

Postoje naznake da će postojati i Samsung Galaxy u savitljivom obliku što bi mogao biti izniman korak naprijed za ovog proizvođača. Spominje se preklopni Galaxy F savitljivog zaslona u varijanti od 512 GB i 1 TB.

Pojavila se i informacija koja je zaintrigirala sve ljubitelje mobitela ali i struku: vijest da će Samsung ove godine lansirati mobitel s 5G varijantom za korejsko tržište (na kojem će do tada prvo i proraditi 5G mobilna mreža). Informacije koje su se pojavile vezano uz ovaj Samsung S10 model kažu da bi radna memorija ovog mobitela mogla biti od 8 GB pa do čak 12, i s verzijom od 1 TB.

 

  Oznake teksta:
  Kategorije:
napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar