Samsung, Huawei ili Apple? Moćni mobiteli za vrhunsko iskustvo korisnika

Samsung, Huawei ili Apple? Moćni mobiteli za vrhunsko iskustvo korisnika
25 siječnja 00:35 2019

Mobiteli su postali neizostavno sredstvo komunikacije današnjice i gotovo je nemoguće naći osobu koja ne koristi svoj mobitel na dnevnoj bazi.

Ranije korišteni samo za pozive i SMS poruke, danas služe za dopisivanje preko različitih aplikacija, fotografiranje, snimanje,  video pozive, pa čak i pravi posao…

Zbog toga je bitno da mobiteli imaju jako dobre karakteristike i da su vrlo kvalitetne izrade.

Znate li kako izabrati najbolji mobitel? Postoji izuzetno mnogo brendova, no tri najpopularnija i najpouzdanija su svakako Samsung, Huawei i Apple. Oni najčešće izbacuju nove modele i stalno rade na  inovacijama stoga su njihovi mobiteli uvijek pri vrhu liste najprodavanijih mobitela.

Fokusirajte se na funkcije mobitela koje trebate

Ako znate što ćete na njemu raditi, vaš je izbor znatno olakšan. Ako ćete na njemu imati poslovne projekte, dobar procesor i memorija te kvalitetan RAM znače puno više nego kamera i kvaliteta zvučnika. Ako pak tražite nešto za dnevnu upotrebu i korištenje medija, display i zvučnik će biti bitni.

Ako puno putujete i volite fotografirati, više ćete se fokusirati na kameru i na slične stvari. No, što je zapravo minimalni prag koji svaki mobitel mora prijeći?

4 GB rama, bar 16 GB unutarnje memorije, bar Gorilla Glass 3 kao zaštita ekrana… Kamera stražnja 8-12 minimalno za dobre fotografije, a prednja 2-5 MP. Operativni sustav ovisi o vama i o tome što preferirate, ali ako je Android u pitanju, barem Nougat verzija bi bila potrebna za neki bolji performans.

 

Apple je pionir u stvaranju vrhunskih mobitela

Ova američka superpopularna tvrtka jedna je od najbogatijih korporacija svijeta. Zahvaljujući svojoj proizvodnji mobitela i kompjutera, ona je i više no dobro poznata gotovo svima. Steve Jobs bio je najbitnija osoba za ovu tvrtku pa možda tako pamtite neke njegove politike rada.

No, kakvi su mobiteli koje Apple proizvodi? Svi smo mi čuli za famozne iPhone mobitele i znamo koliko su oni popularni. Kada biste birali između ova tri brenda, Apple je svakako najskuplja verzija.

IOS koji je u njihovim uređajima optimiziran je i daje značajno bolje rezultate od Androida, no mogao bi zahtijevati neko privikavanje. Mnogima se ne sviđa izgledom, ali je dosta jednostavan. Apple je poznat po svojim „novitetima“ koji uključuju mobitele bez rupa za slušalice, mobitele čiji se punjači često kvare itd… Mnogi zbog toga protestiraju protiv njih.

Ljubitelji Samsunga cijene lakoću korištenja

Samsung je najveći svjetski konglomerat. Oni proizvode izuzetno velik broj uređaja te im zbog toga mnogi korisnici koji su već isprobali neki od istih vjeruju. Osim mobitela, oni proizvode fotoaparate, računala, monitore, pisače, brodove i ostalo.

Ipak, mi se danas fokusiramo na mobitele. Kakvi su to Samsungovi mobiteli? Samsung ima sve bolju kvalitetu mobitela i tvrtka ima tendenciju koristiti jako dobre dijelove za svoje proizvode. Kamere su sve bolje, iako mnogi tvrde da su neusporedive s iPhone kamerama, a performanse s Androidom 8.0 (Oreo verzijom) nevjerojatne.

No, mnogima se ne sviđa što relativno sličnu kvalitetu mogu dobiti kod Huawei proizvoda za manju cijenu. Iako estetski nisu tako privlačni, Huawei mobiteli su sve popularniji.

Huawei mobiteli su izvrsni kvalitetom a pristupačniji cijenom

Huawei je kineska multinacionalna tvrtka koja se bavi proizvodnjom uređaja vezanih za telekomunikaciju. Njihovi su mobiteli postali jako popularni u zadnjih nekoliko godina zbog kvalitete kamere.

Oni su trenutno najnapredniji po pitanju stalnog uvođenja nekih inovacija i oni pokazuju jako puno ambicije za buduće proizvode. Što se tiče kamera koje su prethodno već spomenute, postoje modeli i s nekoliko njih!

Cijenom je Huawei znatno ispod Applea, ali i ponešto ispod Samsunga. Oni koji nisu sigurni i ne vjeruju „manje razvikanim“ brendovima, ne žele riskirati i obično se ipak odluče za neku od gore navedene dvije tvrtke. Oni koji pak žele riskirati, najčešće otkriju da je omjer uloženog i dobivenog najbolji.

Dobro istražite ponude prije kupovine

Ovisno o tome koji mobitel ste imali prije i kakve karakteristike tražite te jeste li spremni prilagoditi se novom operativnom sustavu, sami ćete prepoznati koji mobitel je najbolji za vas. Naš je savjet da dobro usporedite karakteristike i uzmete u obzir cijene eventualnih popravaka, garancije i slično.

Postoje razne internet stranice na kojima možete usporediti mobitele te tako vizualno prikazati njihove razlike. Ovisno o tome što vama mobitel znači, možete kupiti mobitel za fotografiranje (Huawei) ili bilo koji od druga dva za korištenje na svim poljima. Sretno u kupovini, pazite na ponude!

  Oznake teksta:
  Kategorije:
napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar