Predstavljeni su Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 +

Predstavljeni su Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 +
07 kolovoza 23:29 2019

Nakon mnogo fotografija i dojava koje smo unazad nekoliko tjedana imali priliku gledati, večeras su službeno predstavljeni Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 Plus. Iz glasina smo već mogli vidjeti da će ove godine Note doći u dvije varijante, a razlika je već na prvu vidljiva u veličini ekrana. Normalna Note 10 verzija dolazi s 6,3 inčnim, a Note 10 Plus s 6,8 inčnim Super AMOLED zaslonom. Što sve donose novopredstavljeni uređaji i kakva je razlika između normalne i + verzije pročitajte u nastavku teksta.

Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 Plus

Već u samom uvodu napomenuli smo jednu oku vidljivu razliku, a to je razlika u veličini ekrana. Pomak u odnosu na prošlogodišnji Note 9 možemo vidjeti i u tome da je selfie kamera smještena u sredini gornjeg dijela ekrana. Obruba oko ekrana gotovo da nema i moramo priznati da je dizajn na vrhuncu.

No dobro, da ne pričamo samo o dizajnu moramo malo reći i o tome što se skriva u uređaju.

Note 10 dolazi s 3500 mAh baterijom, a Note 10 + s obzirom na nešto veći ekran ima i jaču bateriju od čak 4300 mAh. Uz to, Samsung Galaxy Note 10 + ima i 45 W brzo punjenje, no po uzoru na Apple takav punjač će se morati dodatno kupiti za 49 €, a standardni punjač u pakiranju bit će 25 W.

Utor za 3.5 mm slušalice nema i morat ćete koristiti ili USB-C utor ili slušalice koje se povezuju s bluetoothom. Ono što je pozitivno je da utor za microSD kartice i dalje postoji i u novim modelima, a mobitel je otporan na vodu što potvrđuje IP68 certifikat.

Novi procesor Exynos 9825 glavni je za pogon uređaja i performanse bi trebale biti iznenađujuće dobre. U Americi procesor će biti Snapdragon 855+. Što se radne memorije tiče, ona varira od 8 GB, do čak 12 GB, a interna memorija je u rasponu od 256 GB do 1 TB. Što se internet memorije tiče, nije potrebno pretjerivati jer mobitel ima utor za microSD memorijsku karticu.

U odnosu na prethodnike i Samsung S Pen je napredovala i njene mogućnosti su unaprijeđene. Koristi Bluetooth tehnologiju i puni se u uređaju.

Kamera Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 Plus

Što se kamera tiče, normalni Note 10 dolazi s dvije 12 MP kamere i jednom 16 MP kamerom, a Note 10 Plus ima i četvrtu kameru koja će poboljšati kvalitetu slika. Osim ova dva modela, Samsung je najavio i Note 10 Plus 5G verziju.

Kakvi će se modeli pokazati ostaje nam sačekati do 23. kolovoza kada započinje prodaja, a ne sumnjamo da će Samsung Note 10 i Note 10 Plus modeli očarati sve koji ih budu imali prilike koristiti!

  Oznake teksta:
  Kategorije:
napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar