Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView
06 ožujka 00:21 2019

Barcelona je zaista nestrpljivo očekivala prezentaciju Nokije 9 PureView, novog modela koji mnogo obećava. Ispunjava li iste uvjete? Pročitajte članak do kraja i procijenite sami.

Nokia 9 je prvi mobitel na svijetu koji ima 5 kamera. Dvije su RGB, što znači da fotografiraju u boji, doksu tri crno bijele. To je vrlo bitno za one koji vole dobre omjere sjena i „osunčanih“ područja na slikama,a također je bitno i za noćni način.

Kamera istovremeno može okinuti 5 fotografija te ih sklopi u jednu. Zanimljivo je kako sama komponenta kamere ima svoj dodatni čip koji je zadužen za obradu podataka vezanih uz nju.

Nokija je namijenjena svima onima koji vole fotografiju i nije baš idealni mobitel za svakodnevno korištenje jer za tu cijenu možete nabaviti jače komponente. Zaslon od 6 inča dobro je zaštićen Gorilla Glassom 5, a osmojezgreni procesor dobro nosi sve procese.

Iako su mogli unaprijediti Snapdragon, Nokia je odlučila investirati u druge stvarikao 6GB rama i 128 GB unutarnje memorije. Ne možete ubaciti memorijsku karticu, doduše, pa pazite ako ste „nakupljivač“ filmova i glazbe.

Senzor za otisakprsta, baterija od3320 mAh (koja je mogla biti unaprijeđena na 4000mAh), brzo punjenje i relativno dobar audio plaćate oko 5500 kn. Nokia je odlučila fokusirati se striktno na one kojima je bitna kamera, kvaliteta ekrana i dobar prikaz, a s druge strane je pomalo zanemarila unutarnje komponente.

Da se razumijemo, komponente su odlične, ali su za ove novce ipak mogle biti još mrvicu bolje. Lijepo je što uređaj koristi Android 9.0, vrlo pohvalno i to će zasigurno poboljšati performanse uređaja. Nokia je također napravila ovaj 170-gramni mobitel otpornim na vodu i prašinu,što ga čini idealnim prijateljem i kolegom na svakom putovanju.

Sve u svemu, Nokia se zaista potrudila na ovom projektu. Ovaj mobitel zasigurno će biti favorit svakome tkoje ljubitelj fotografije ili želi vježbati fotografiju bez da kupi skupu kameru. Kvaliteta slike je odlična i svakako dokazuje da je Nokia spremna doći ukorak s velikim brendovima kao Samsung i iPhone. Nadamo se da će tako i nastaviti.

  Oznake teksta:
  Kategorije:
napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar