Isplati li se kupovina prijenosnih baterija?

Isplati li se kupovina prijenosnih baterija?
25 siječnja 00:35 2019

Tijekom posljednjih godina, uz iznimno brz razvoj mobitela i pametnih telefona, dug vijek trajanja baterija postao je vrlo tražen čimbenik pri kupnji telefona. Uspoređivanje je najlakši način da primijetite kvalitetu baterije: usporedite svoj trenutni i željeni mobitel.

Iako su moderne baterije stvarno jake i izdržljive, višesatno korištenje mobitela ipak će ih dovesti do pražnjenja što često može dovesti do neugodne situacije. Ako ostanete bez baterije u nekom trenutku u kojem niste blizu utičnice ili pak nemate punjač sa sobom, cijela situacija vas može čak i dovesti u opasnost.

Kupovina prijenosnih baterija riješit će taj problem, na veliko oduševljenje svih ljubitelja mobitela koji stalno vode brigu o napunjenosti baterije.

Nabavom vanjske prijenosne baterije popularno zvane “powerbank”, osigurat ćete neprekidan rad i dostupnost svog mobitela bez obzira gdje se nalazili.

Prijenosne baterije su spas pri putovanjima

Vanjske prijenosne baterije mogu puniti različite vrste uređaja. Možete puniti MP3 player, ali i laptop, no najvažnija im je funkcija punjenje pametnih telefona i tableta.

Prijenosne baterije trebaju svega par sati kako bi se napunile i bile spremne uskočiti u pomoć vašoj gotovo praznoj bateriji.

Zbog toga su se pokazale nezamjenjivima osobama koje vole putovanja i odlazak na mjesta gdje utičnica za punjač nije dostupna ili gdje je njeno korištenje ograničeno.

Koliko će prijenosna baterija napuniti mobitel ovisi o  njenom kapacitetu i na to morate obratiti pozornost. Miliampersati su jedina bitna stvar koja se mijenja kod punjača. Kapacitet je stavka koja ih međusobno razlikuje, i koja uz dizajn diktira i cijenu prijenosne baterije. Ovisno o tome koliko vam mobitel inače ima miliampersati, barem toliko treba imati i prijenosni punjač.

Postoje slabije varijante koje veličinom  podsjećaju na ruž za usne ((kapaciteta od 2000-3000 mAh) no isplativije je kupiti snažniju verziju baterije do 20 000 mAh, koja je možda dosta veća i teža, ali koja posjeduje više ulaza za punjenje i može napuniti više uređaja odjednom. Tako možete napuniti mobitel i laptop više puta.

Kapacitet powerbanka je zapravo iznimno bitan pri kupovini. Ako vaša baterija u mobitelu ima 2500 mAh-a, a vi kupite prijenosnu bateriju iste jačine, napunit ćete uređaj samo jednom.

Ako kupite prijenosnu bateriju koja je šest puta jača, napunit ćete mobitel ili tablet šest puta.

Morate uzeti u obzir i veličinu i težinu prijenosne baterije pri kupovini. Postoje male baterije koje mogu stati u džep hlača, ali i jake prijenosne baterije koje su i teže.

Tako npr. prijenosna baterija od 15 000 mAh-a teži 1 kg i veličine je blizu  A5 papira.

Ulaz na prijenosnoj bateriji – oprezno birajte

Ulaz na kojima punite uređaj može se kupiti u dvije jačine i ta će stavka utjecati na brzinu punjenja vaših uređaja.

U pitanju je naravno jačina u amperima (1 ili dvostruko jačih 2.1) koja utječe i na cijenu prijenosnih baterija.

Svakako se isplati kupiti bolju, jaču prijenosnu bateriju koja može puniti više uređaja odjednom, ali ponekad je i mala prijenosna baterija koja stane u džep ili torbicu baš ono što ste trebali.

Bez obzira na koju izaberete, kupovina prijenosnih baterija će vam se svakako isplatiti.

 

napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar