Honor View 20 – vrhunski mobitel po povoljnoj cijeni

Honor View 20 – vrhunski mobitel po povoljnoj cijeni
25 siječnja 00:35 2019

Većina kupaca nije imala povjerenje u kineske mobitele, sve do 2018, kada je na tržište izašao Honor i dokazao suprotno. Za nevjerojatnu cijenu dobivate značajke s kojima se ne mogu pohvaliti niti neki od najnovijih Samsungovih i Apple-ovih mobitela.

Honor View 20 izašao je u prosincu 2018. godine i postao je poznat brzinom munje. Teži 180 grama, a debeo je tek 8 milimetara! Mnogi su bili iznenađeni kad su čuli da se Honor 20 može pohvaliti Android verzijom 9.0: Magic UI 2, s obzirom na činjenicu da dosta poznatih Samsungovih mobitela još uvijek radi na 8.0 Oreo verziji.

256 gigabajta memorije usporedivo je s nekim laptopima, ali ne možete nadograđivati memoriju. Sumnjamo da će vam ikad zatrebati s obzirom na to da možete na mobitel staviti i preko 100 filmova pune duljine bez problema.

Predobar izgled Honora 20 je najjači mamac za kupnju

Izvrsni Honor 20 može se pohvaliti velikim ekranom od 6.4 inča, a stražnja kamera iznosi nevjerojatnih 48 megapiksela. RAM iznosi 8 gigabajta, što je usporedivo s nekim boljim laptopima, tako da su mnogi iznenađeni niskom cijenom ovog mobitela.

Aluminijsko kućište nije vrhunsko, ali je i više nego dobro s obzirom na cijenu. U mobitel možete ubaciti 2 SIM kartice, a obje moraju biti nano kartice.

Omjer ekrana naprama kućištu je nevjerojatan: 85.6%. Ekran je IPS LCD i kvaliteta boja je izvanredna.

Iako su postojali strahovi oko procesora, Honor je dokazao da planira plasirati samo modele s osam jezgri i barem 1.8 GHz po jednoj. Maksimalan iznos je 2.6 GHz.

Kamera će vam zasigurno oduzeti dah, a možete koristiti i razne funkcije kao panorama, portret, HDR, LED flash i tako dalje.

Prednja kamera iznosi 25 MP, ponovno jedan fenomenalan broj pa se Honor 20 smatra vrhunskim foto mobitelom.

Honor nije napravio nikakve neobične izvedbe dizajna (kao što se često događa Apple kompaniji) i postoji normalan utor za slušalice.

Skener za prste, akcelerometar, kompas i još neke opcije klasične su ugradnje, tako da nas to nije previše iznenadilo. Danas većina poznatih mobitela ima sve navedene funkcije.

Baterija se ne može izvaditi, a njena je jačina 4000 mAh. Čisto za usporedbu, Galaxy S9 ima 3000 mAh, a iPhone X 2716 mAh.

Prekrasan dizajn mnogima je zapeo za oči, a mobitel dolazi i u nekoliko obojenih varijanti: safir plava, fantom plava, fantom crvena, ponoćno crna.

Povoljna cijena uz vrhunsku izvedbu

Cijena je oko 570 eura, što znači da je višestruko jeftiniji od ostalih sličnih modela drugih proizvođača. Usporedimo li to s Galaxy S9 modelom (s istim iznosom memorije), kupnjom Honora uštedjet ćete 600 kuna. Ako pak Honor izaberete umjesto iPhone X-a, ušteda je 1600 kn.

Mobitel zaista izgleda fenomenalno, karakteristike su mu odlične, a cijena u potpunosti prihvatljiva za ono što se nudi. Kamera je drastično bolja no što je ona na mobitelima istog cjenovnog ranga, a baterija je također jača.

Jedina mana koju ima Honor View 20 je nalaženje dodatne opreme. Ako ne namjeravate malo bolje potražiti silikonske i plastične maskice, malo pretražiti internet za kaljeno staklo, vjerojatnost da ćete nabasati na velik izbor opreme za ovaj model u dućanu je jako mala.

Ipak, sve više i više trgovina se prilagođava novim brendovima i vjerujemo da će se u toku godine kod nas pojaviti i dodatna oprema za ovu  odličnu “mašinu”.

napišite komentar

0 Komentara

Još nema komentara!

Vi možete prvi započeti razgovor

Dodaj komentar